Při nákupu nad 3 000 Kč tento dárek

Recepty

Usmažte si voňavé koblihy, napečte luxusní věnečky, vynikající koláče a nebo zkuste můj kynutý chléb. Právě tady najdete hned několik mých receptů.

Chcete mít nové sezonní recepty přímo ve vašem emailu? Přihlaste se k odběru newsletteru.

Čokoládový řez z celých mandarinek

Postup Máslo rozpustíme, přidáme mléčnou čokoládu a vymícháme dohladka. Přidáme skořici, sůl a cukr a úplně nakonec zamícháme hladkou mouku. Hotové těsto namačkáme do papíren vyložené formy a n...

Kořeněné beignets z New Orleans

Postup Hrubou mouku, droždí a vodu smícháme, přikryjeme kuchyňskou fólií a nebo vlhkou utěrkou a necháme v pokojové teplotě nejméně 1 hod. pořádně nakynout. Poté přidáme mléko, vejce, hladkou mou...

Dýňová kostka s vlašskými ořechy a čokoládou

Postup Začneme dýňovým pyré, dýni pořádně omyjeme, opatrně rozčtvrtíme a lžící vybereme jádra; poté ji nakrájíme na menší kostky. Do hrnce dáme vodu, máslo, sůl, kousky dýně a pod poklicí směs př...

Laskonky s citrónem, bílou čokoládou a pistáciemi

Postup 80 g cukru krupice dáme vařit s 50 g vody. Použijeme teploměr. Když má teplota rozvaru 105C začneme v čisté míse šlehat bílky se solí za občasného přidávání zbylého cukru krupice do pevnéh...

Biskupský chlebíček babičky boženky

Postup Vejce s cukrem, medem, kořením, solí a sodou ušleháme do pěny, stěrkou vmícháme zbylé ingredience a z hotové hmoty vyválíme na pomoučeném vále 2 válečky na délku plechu. Přemístíme je na p...

Linecké s křupavými mandlemi

Postup Mouku smícháme se škrobem, solí a oběma cukry, přidáme studené máslo a vytvoříme drobenku, do které přidáme žloutek a rychle zpracujeme do těsta. To necháme nejlépe půl hodiny v lednici od...

Vanilkové rohlíčky

Postup Vyškrábneme dřeň z vanilky, přidáme k ostatním surovinám a rychle vypracujeme v těsto, ze kterého uválíme malé rohlíčky. Pečeme dozlatova při 160°C na plechu s papírem. Upečené opatrně oba...

Pařížské rohlíčky babičky Josefky

Postup Bílky, cukr krupici a sůl zahřejeme ve vodní lázni dohorka, cukr mezi prsty musí být úplně rozpuštěn. Vyjmeme z lázně a mixerem vyšleháme dopevna. Když je sníh tuhý a téměř vychladlý, stěr...

Špaldové housky se sádlem

Postup Do mísy navážíme obě mouky a sůl a zamícháme. Poté přidáme droždí a vodu a zamícháme, dokud není všechna tekutina vsáknutá. Teprve poté přidáme sádlo a hněteme asi 10-12 minut, dokud nezís...

Kynutý chléb

Postup První den uhněteme hodně tuhé těsto, kvásek biga. Necháme dobře přikryté, nejlépe kuchyňskou fólií, v pokojové teplotě přes noc, ideálně 16-18 hodin. Nůžkami vykynutý kvásek rozstříháme na...

Pavlova věnec

Postup Bílky nahřejeme spolu s citrónovou šťávou, vyškrabanou vanilkou a cukrem ve vodní lázní na asi 60°C a poté vyšleháme do pevného lesklého sněhu. Krátce zašleháme škrob S jemně nastrouhanou ...

Honzovy kynuté buchty s makovou nádivkou

Postup Na těsto si do mísy navážíme mouku, přidáme droždí, vanilkový cukr a poté vlažné mléko, lehce po povrchu zamícháme, přikryjeme utěrkou a necháme kynout alespoň 35-40 minut v pokojové teplo...

Pravé koblihy s voňavými povidly

Postup Mléko ohřáté na pokojovou teplotu smícháme s droždím, přidáme hrubou mouku a dobře zamícháme a necháme 30 minut na teplém místě vykynout. Přidáme ostatní ingredience kromě másla a hněteme ...

Věnečky s vanilkovým krémem a citronovou polevou

Postup Na odpalovanou hmotu do hrnce navážíme vodu, mléko, máslo, sůl a cukr, přivedeme k varu a zavaříme mouku. Za stálého míchání odpaříme asi 1-2 minuty. V mixeru s protínačkou mícháme na nejn...

Kremrole s vanilkovým sněhem

Postup Do mouky dáme sůl, na větší kousky nakrájené studené máslo a vypracujeme lehkou drobenku. Teprve poté přidáme studenou zakysanou smetanu a rychle a krátce vypracujeme hladké těsto. To nech...

Ovocné kynuté knedlíky

Postup Mléko ohřejeme s cukrem na 30C, přidáme 1/3 mouky, vejce a kvasnice a vymícháme dohladka. Necháme asi 30 minut kynout, poté přidáme zbylé ingredience a vypracujeme hladké nelepivé těsto. T...

Vánočka

Postup V mléce rozdrobíme droždí, přidáme 100g mouky a vanilkový cukr a necháme přikryté utěrkou 1 hodinu kynout. Poté přidáme zbylé ingredience kromě soli a másla a asi jednu minutu mícháme, při...

Koláč Tropézienne

Postup Na bigu smícháme všechny ingredience do pevného těsta, hněteme asi 2 min., poté vytvoříme z těsta kouli, nařízneme jí hluboko do kříže a dáme do misky. Přikryjeme fólií a necháme v pokojov...

Voňavý velikonoční medový koláč s kořením a růží

Postup Do mísy navážíme mouku, rozdrobíme droždí a koření, dále vejce a přidáme mléko. Lehce zamícháme po povrchu a necháme asi 30 minut kynout. Poté přidáme med a vejce a hněteme asi tři minuty....

Velikonoční paška s karamelkami a ořechy

Postup Do mísy navážíme mouku, přidáme oba cukry a zamícháme, do směsi rozdrobíme droždí, přidáme vejce, žloutky a také směs vaječného likéru a mléka. Přidáme tvaroh a pět min. dobře hněteme. Tep...

Čokoládový koláč s rumem

Postup Na drobenku těsto do mísy navážíme všechny ingredience kromě alkoholu a vypracujeme lehkou drobenku. Přidáme alkohol a rychle a krátce promneme do větších hrudek. 100 g drobenky dáme na pl...

Ovocný letní koláč

Postup Máslo o pokojové teplotě ušleháme s cukrem krupice do pěny, postupně přidáme vejce, směs mouky, mandlí, prášku do pečiva a soli a nakonec jogurt. Hmota nesmí být sražená. Menší kousky ovoc...

Zpět do obchodu