Máme ve skladu prázdniny. Vaše objednávky budeme vyřizovat od 23. 7. Děkujeme za pochopení.

Koláč s tvarohem a rebarborou

rebarbora-tvaroh1 plech 30 x 40 cm

Těsto:

300 g hladká mouka @babiccina_volba
180 g plnotučné mléko @madeta.cz
75 g máslo @madeta.cz
1 vejce M
40 g cukr krupice @korunnicukr
5 g sůl
10 g droždí
Kůra z jednoho citronu

Tvarohová náplň:

500 g plnotučný tvaroh @madeta.cz
70 g cukr krupice
10 g vanilkový cukr

Drobenka:

100 g hladká mouka
50 g máslo
50 g cukr krupice
1 g soli
Pár kapek rumu

Na dokončení:

1 kg čerstvá Rebarbora
50 g másla
40 g rum
20 g pudrový cukr @korunnicukr

POSTUP:

Do mísy navážíme mouku, cukr a zamícháme. Přidáme nadrobené droždí a poté citrónovou kůru, vejce a mléko. Zamícháme a teprve poté přidáme sůl a máslo. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, to klidně může trvat 10 až 15 min. Těsto necháme na teplém místě nejméně 1 hod. v teple přikryté vykynout. Vykynuté těsto vyklopíme na máslem vymazaných plech a opatrně pomocí špičkami prstů roztáhneme po celé ploše plechu. No takto připravený základ dáme tvarohovou náplň, kterou jsme připravili smícháním všech ingrediencií dohladka. Povrch tvarohu hustě posypeme kousky rebarbory a zasypeme drobenkou, kterou jsme připravili také smícháním všech ingrediencií. Necháme ještě dokynout asi 30 min. v pokojové teplotě a pečeme při 180°C asi 20 min. dozlatova. Ještě horký koláč pokapeme směsí rozehřátého másla, cukru a rumu. Před podáváním pocukrujeme. 

PS.: Absolutně vše o KYNUTÉM najdete v mé obr knize KYNUTÉ, která je i s podpisem k dostání na mém e-shopu. Staňte se mistry tohoto sladkého řemesla i VY! 😘

Zpět do obchodu