Při nákupu nad 3 000 Kč získáte tento dárek

Kořeněné beignets z New Orleans

Postup

Hrubou mouku, droždí a vodu smícháme, přikryjeme kuchyňskou fólií a nebo vlhkou utěrkou a necháme v pokojové teplotě nejméně 1 hod. pořádně nakynout. Poté přidáme mléko, vejce, hladkou mouku, kůru ze dvou pomerančů, zrníčka z jednoho vanilkového lusku a statní koření a 3 až 4 min. hněteme, dokud nezískáme homogenní hmotu. Teprve poté přidáme sůl a máslo a pokračujeme v hnětení, dokud nezískáme těsto, které se nelepí na vařechu ani na mísu. Hotové těsto je řidší, nelekněte se ho a v žádném případě nepřisypávejte žádnou další mouku. Připravené těsto přikryjeme fólii a nebo vlhkou utěrkou a necháme v pokojové teplotě nakynout do dvojnásobného objemu. Po první 0,5 hod. těsto několik sekund krátce prohněteme a necháme dokynout. Vykynuté těsto vyklopíme na vál, který jsme lehce posypali hladkou moukou a přetužíme ho, tímto procesem těsto zpevní. Poté ho pomocí prstů roztáhneme na obdélník o velikosti 25 krát 20 cm a pomocí pekařské karty a nebo rádylka nakrájíme na 20 čtverců. Necháme asi 15 až 20 min. krátce dokynout, mezitím si rozehřejeme v pánvi olej na teplotu 165 až 175°C a čtverce postupně osmažíme vždy 2 min. z každé strany. Klademe je na plech se suchými ubrousky a pokapeme je vymačkanou šťávou z pomerančů. Ještě než zcela vychladnou je obalíme v moučkovém cukru a podáváme. Smažené pečivo chutná nejlépe čerstvé.

Tip

Více úžasných receptů na kynuté pečivo najdete v mé knize Kynuté.

Těsto:

450 g hladké mouky
50 g hrubé mouky
180 g vody
120 g mléka
50 g cukru krupice
50 g másla
1 vejce M
20 g droždí
4 g soli
2 g muškátového oříšku
3 g mletého kardamomu
3 g mletého zázvoru
1 vanilkový lusk
2 pomeranče - kůra

Na dokončení:

100 g moučkového cukru
1 litr řepkového oleje

 
Zpět do obchodu