Při nákupu nad 3 000 Kč tento dárek

Laskonky s citrónem, bílou čokoládou a pistáciemi

Postup

80 g cukru krupice dáme vařit s 50 g vody. Použijeme teploměr. Když má teplota rozvaru 105C začneme v čisté míse šlehat bílky se solí za občasného přidávání zbylého cukru krupice do pevného sněhu. Rozvar vypneme, když má teplotu 115°C. Tenkým pramínkem jej za pomalého šlehání vešleháme do sněhu. Došleháme dotuha a studena. Ručně opatrně vmícháme zbylé ingredience. Ihned roztíráme přes šablonu na pečící papír oválné tvary laskonek. Vkládáme do trouby vyhřáté na 150°C, stáhneme teplotu na 130°C a pečeme do úplného vysušení, asi 45-50 minut. Stáhneme teplotu, pokud se nám zdá, že laskonky dostávají nahnědlou barvu. Na krém v hrnci rozmícháme šťávu, cukr, a kukuřičný škrob. Přivedeme k varu, odstavíme a vešleháme směs vajíček a žloutků. Vrátíme zpět na oheň a opět přivedeme k varu. Odstavíme, přidáme čokoládu a vešleháme máslo. Skvěle pomůže ponorný mixér. Přikryjeme fólií a necháme v lednici vychladnout. Laskonky sejmeme z papíru a polovinu z nich naplníme vychladlým krémem. Použijeme sáček s řezanou hvězdicovou trubičkou. Kousky pistácií nepravidelně umístíme na nastříkanou náplň a přiklopíme zbylými korpusy. Podáváme během několika hodin.

Můj tip

Uvařte si krém s limetkovou šťávou místo citronové a do krému přidejte 2 g mořské soli.

Počet kusů: 30ks

Korpus:

65 g bílky
135 g cukr krupice 
40 g cukr moučka
90 g mleté mandle
1 g sůl
Kůra z jednoho citronu
Citronový krém s bílou čokoládou:
200 g šťáva z čerstvě vymačkaných citronů 
100 g cukr krupice
16 g kukuřičný škrob
120 g vejce
50 g žloutky
120 g máslo
100 g bílá čokoláda

Na dohotovení:

50 g sekaných pistácií

 
Zpět do obchodu