Jaffa piškoty s granátovým jablkem

Jaffa-piškoty15ks

Piškoty:

2 ks vejce M
60 g třtinového cukru @korunnicukr
60 g hladké mouky
10 g kukuřičného škrobu
1 g soli
1 citron - kůra

Želé z granátového jablka:

200 g 100% šťávy z granátových jablek
120 g želírovacího cukru 2:1 @korunnicukr
20 g citronové šťávy

Čokoládová poleva:

200 g hořké čokolády
25 g kakaového másla nebo kokosového oleje

Na dokončení:

2 g Maldonské soli

 

 

 

  

 


POSTUP:
Na piškoty smícháme vejce, sůl a cukr a vyšleháme je do husté objemné pěny. Poté velmi opatrně vmícháme směs mouky, kukuřičného škrobu a citronové kůry. Pracujeme rychle, aby hmota zbytečně nezřídla. Hmotou ihned naplníme sáček s hladkou cukrářskou špičkou o průměru asi 6 až 8 mm a na plech stříkáme dále od sebe nízké piškoty o průměru asi 6 až 7 cm. Připravený plech ihned vkládáme do vyhřáté trouby a pečeme při 170°C asi 15 min. dozlatova. Upečené piškoty necháme vychladnout na papíře, na kterém se pekly.
Šťávu z granátových jablek smícháme s želírovacím cukrem a za stálého míchání ji přivedeme k varu. Vaříme 1 min., poté přidáme citrónovou šťávu a vaříme další minutu. Provedeme želírovací zkoušku a pokud jsme se stále řídká, vaříme další 1 min. Směs sundáme z plotýnky a necháme jí částečně vychladnout. V momentě, kdy začne houstnout- želírovat, ji pomocí lžíce naneseme doprostřed každého piškotu a necháme jí opatrně stéct směrem ke krajům. Tento korpus s rosolem necháme zcela vychladnout. Piškoty namáčíme do ve vodní lázní rozpuštěné čokolády s kakaovým máslem čí kokosovým olejem a ještě před zatuhnutím polevy povrch dozdobíme několika krystalky mořské soli. 🧂

TIP:
Místo granátových jablek použijte jakékoliv ovocné pyré a jste doma automaticky za hvězdu ☺️ 

Zpět do obchodu