Máme ve skladu prázdniny. Vaše objednávky budeme vyřizovat od 23. 7. Děkujeme za pochopení.

Galetta z krvavých pomerančů

galleta-pomerance1ks

Těsto:

200 g hladké mouky
100 g celozrnné mouky
170 g másla
165 g bílého jogurtu
2 g soli
*kůra ze 2 pomerančů

Poleva:

60 g pomerančové marmelády
40 g vody

Na dokončení:

1,5 kg krvavých pomerančů 🍊
80 g pistáciové mouky
25 g pistácií
50 g třtinového cukru @korunnicukr 
1 ks vejce M

 

 

 

 

 

 


POSTUP:
Do mísy dáme obě mouky, sůl a nastrouhanou kůru ze dvou pomerančů. Poté přidáme na kousky nakrájené studené máslo a vypracujeme lehkou nadýchanou drobenku. Úplně na závěr rychle a krátce vmícháme jogurt. Hotové těsto dáme do lednice asi na 15 až 20 min. odpočinout.
Pomeranče pomoci ostrého nože zbavíme jak kůry, tak tenké bílé vrstvy, kterou nepoužíváme, neboť je hořká. Poté nakrájíme na kolečka o síle asi 5 mm. Odpočinuté těsto vyválíme na pomoučené ploše do kruhu o průměru asi 38 cm a přeneseme ho pomocí válečku na plech s papírem na pečení. Střed kruhu posypeme pistáciovou moukou a na ni nahistorie naskládáme nakrájené pomeranče. Zaplníme celou plochu kromě asi 3 až 4 cm pásu kolem okraje. Ten opatrně přehneme přes dílky pomerančů tak, aby vytvořil ozdobný lem. Povrch potřeme vajíčkem a posypeme třtinovým cukrem. Koláč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C na program horkovzduch asi 25 až 30 min. Vyjmeme ho z trouby a necháme na mřížce vychladnout. Pomerančovou marmeládu rozvaříme s vodou a pomocí štětce jí naneseme na upečený koláč. Povrch dodekorujeme sekanými pistáciemi a podáváme.

PS.: mouky jsou z mlýnů Babiččiných @babiccina_volba a máslo s jogurtem z @madeta.cz🥛

Zpět do obchodu