Těsto: 360 g hladké mouky 100 g mléka 50 g smetany (33 %) 70 g másla 60 g cukru krupice 1 ks vejce (M) 80 g nasekaných sušených meruněk 15 g droždí 3 g soli 1 g mletého hřebíčku kůra z 1 pomeranče Na...
Sezónní a slavnostní recepty
Korpus: 500 g plnotučného tvarohu v kelímku 180 g zakysané smetany 120 g cukru krupice 110 g dětské krupice 4 ks žloutky (M) 6 g prášku do pečiva 3 g mletého kardamomu 2 g soli kůra z 1 limetky Rebar...
Plech: 30 × 40 cm Těsto: 275 g hladké mouky 100 g bílého jogurtu 50 g mléka 65 g másla 10 g droždí 1 vejce (M) 45 g cukru krupice 4 g soli 4 g mletého kardamomu 3 g muškátového oříšku Jogurtový krém...
Forma 30 cm Těsto: 4 ks vejce M 180 g cukru krupice 60 g másla 40 g mléka 100 g hladké mouky 50 g škrobu 2 g prášku do pečiva 2 g soliKůra z jedné limetkySirup:100 g cukru krupice 50 g vody 1/2 vani...
Pekáček o velikosti 20 x 30 cm Základ: 180 g másla 80 g cukru moučka 50 g celého máku 285 g hladké mouky 1 g kardamomu 2 g soli Náplň: 250 g plnotučného mléka 100 g smetany ke šlehání 35 g ...
Forma o průměru 24cm Korpus: 2 vejce velikosti M 50 g cukru moučka 100 g bílé čokolády 45 g másla 60 g jogurtu 90 g hladké mouky 40 g pistáciové mouky 3 g prášku do pečiva 1 g soli 1 ks lim...
Omládek: 200 g hladké mouky 200 g mléka 3 g droždí Těsto: 300 g hladké mouky 90 g cukru krupice 20 g vanilkového cukru 100 g vaječňáku 70 g másla 100 g rozinek 20 ...
2 kusy Slané droždí: 50 g vody 5 g soli 10 g droždí Těsto: 500 g hladké mouky 100 g cukru krupice 2 vejce velikosti M 80 g mléka 20 g rumu 100 g másla 1 vanilkový lusk Kůra z jedn...
Forma o průměru 24 cmZáklad:200 g hladké mouky100 g másla100 g třtinového cukru @korunnicukr2 g soli10 g rumu2 g mletého kardamomuPěna:250 g smetany ke šlehání500 g smetanového jogurtu150 g bílé ...
Postup Do mísy navážíme tvaroh, smícháme ho s cukrem, solí a vajíčkem a poté přidáme hrubou mouku. Zamícháme stěrkou a necháme alespoň 10 až 15 min. odpočinout. Jednotlivé kousky ovoce obalíme tenk...
Postup Bílky nahřejeme spolu s citrónovou šťávou, vyškrabanou vanilkou a cukrem ve vodní lázní na asi 60°C a poté vyšleháme do pevného lesklého sněhu. Krátce zašleháme škrob S jemně nastrouhanou grep...
Postup Mléko ohřáté na pokojovou teplotu smícháme s droždím, přidáme hrubou mouku a dobře zamícháme a necháme 30 minut na teplém místě vykynout. Přidáme ostatní ingredience kromě másla a hněteme asi ...
Postup Na odpalovanou hmotu do hrnce navážíme vodu, mléko, máslo, sůl a cukr, přivedeme k varu a zavaříme mouku. Za stálého míchání odpaříme asi 1-2 minuty. V mixeru s protínačkou mícháme na nejnižší...
Postup Mléko ohřejeme s cukrem na 30 C, přidáme 1/3 mouky, vejce a kvasnice a vymícháme dohladka. Necháme asi 30 minut kynout, poté přidáme zbylé ingredience a vypracujeme hladké nelepivé těsto. To o...
Postup V mléce rozdrobíme droždí, přidáme 100g mouky a vanilkový cukr a necháme přikryté utěrkou 1 hodinu kynout. Poté přidáme zbylé ingredience kromě soli a másla a asi jednu minutu mícháme, přidáme...
Postup Do mísy navážíme mouku, rozdrobíme droždí a koření, dále vejce a přidáme mléko. Lehce zamícháme po povrchu a necháme asi 30 minut kynout. Poté přidáme med a vejce a hněteme asi tři minuty. Při...
Postup Do mísy navážíme mouku, přidáme oba cukry a zamícháme, do směsi rozdrobíme droždí, přidáme vejce, žloutky a také směs vaječného likéru a mléka. Přidáme tvaroh a pět min. dobře hněteme. Teprve ...
Postup Máslo o pokojové teplotě ušleháme s cukrem krupice do pěny, postupně přidáme vejce, směs mouky, mandlí, prášku do pečiva a soli a nakonec jogurt. Hmota nesmí být sražená. Menší kousky ovoce sm...