Máme ve skladu prázdniny. Vaše objednávky budeme vyřizovat od 23. 7. Děkujeme za pochopení.

Pravé koblihy s voňavými povidly

Postup

Mléko ohřáté na pokojovou teplotu smícháme s droždím, přidáme hrubou mouku a dobře zamícháme a necháme 30 minut na teplém místě vykynout. Přidáme ostatní ingredience kromě másla a hněteme asi 3-4 minuty. Nakonec přidáme máslo a dohněteme do hladkého, pevného a nelepivé ho těsta. Necháme asi 30 minut lehce nakynout, poté rozdělíme na dílky po 50 g, zakulatíme a necháme na pomoučené desce asi 45 minut dokynout. Před smažením objem musí být víc než dvojnásobný. Smažíme v oleji při 175°C, asi 2 min. z každé strany. Koblihy Vyjmeme z oleje a necháme je schladnout na plechu vyraženém savými ubrousky. Na náplň smícháme povidla, rum a koření, touto směsí naplníme cukrářský sáček. Ostrým steakovým nožem uděláme napříč otvor a vychladlé koblihy pomocí cukrářského sáčku naplníme. Pocukrujeme.

Můj tip:

Koblihy můžeme velmi snadno plnit jakoukoliv domácí marmeládou či džemem, výborně chutnají také naplněné čokoládovou pomazánkou podle vlastního výběru. Nejdůležitější rada nakonec, aby kobliha měla bílý proužek po svém obvodu, musí být dokonale nakynutá a také teplota oleje musí být 170 až 175°C.

Více úžasných receptů na kynuté pečivo najdete v mé oblíbené knize Kynuté.

22ks koblížků

Těsto:

400g hladké mouky 
150g Hrubé mouky
3 vejce (M)
60g cukru krupice
10g vanilkového cukru
25g rumu
90g měkkého másla
200g mléka
20g droždí 
3g sůl

Na dokončení:

250 g švestkových povidel
3 g perníkového koření
10 g rumu

Na dokončení:

1l olej na smažení
50 g moučkového cukru 

 

 
Zpět do obchodu