Při nákupu nad 3 000 Kč získáte tento dárek

Kremrole s vanilkovým sněhem

Postup

Do mouky dáme sůl, na větší kousky nakrájené studené máslo a vypracujeme lehkou drobenku. Teprve poté přidáme studenou zakysanou smetanu a rychle a krátce vypracujeme hladké těsto. To necháme v lednici přikryté asi 0,5 hod. odpočinout. Poté jej vyválíme na obdélník 30 krát 48 cm, Pomažeme jej rozšlehaným vajíčkem a poté nakrájíme Na 16 stejných pásků o síle 3cm. Pásky jeden po druhém namotáváme na kovové trubičky, začínáme na silnější straně a jednotlivé závity vždy asi o 0,5 cm překryjeme tak, aby nám kremrole při pečení nesjížděly, nepraskaly a také aby v nich nevznikaly díry. Umístíme na plech S papírem a poté pečeme ve vyhřáté troubě na 180° 20 až 25 min. Ještě vlažné upečené kremrole sundáme z plechových trubiček, na kterých se pekly. Necháme vychladnout, a mezitím si v čisté míse smícháme bílky, šťávu, vodu, zrníčka vanilky a cukr krupici. Tuto směs zahřejeme ve vodní lázni dokud nebude horká a cukr krupice zcela rozpuštěný, asi na 60°C. To poznáme tak, že trošku tekuté hmoty dáme mezi dva prsty, mezi kterými nesmíme cítit krystalky cukru. Tuto směs ihned vyšleháme dopevna. Ušlehaným sněhem naplníme cukrářský sáček, do kterého jsme dali velkou kovovou zdobící špičku jednotlivé kremrole naplníme. Začínáme opět na silnější straně a dáváme pozor, aby v kremrolích nezůstaly vzduchové bubliny.

16 ks kremrolí

Na těsto:

270 g hladké mouky
150 g studeného másla
170 g zakysané smetany
2 g soli

Na náplň:

120 g bílků 
240 g cukru krupice
20 g citronová šťáva 
20 g vody
1 vanilkový lusk

Na dokončení:

1 vejce na potření
Cukr moučka na posypání 

 

 
Zpět do obchodu