Novinka: ochutnejte Josefovy vaječňáky! Od 2 000 Kč doprava ZDARMA.

Věnečky s vanilkovým krémem a citronovou polevou

Postup

Na odpalovanou hmotu do hrnce navážíme vodu, mléko, máslo, sůl a cukr, přivedeme k varu a zavaříme mouku. Za stálého míchání odpaříme asi 1-2 minuty. V mixeru s protínačkou mícháme na nejnižší stupeň minutu a poté postupně přidáme vejce. Sáčkem s velkou hvězdicovou špičkou stříkáme na plech s pečícím papírem věnečky o průměru 5cm. Vložíme do vyhřáté trouby na 240°C a stáhneme teplotu na 220°C. Po nabytí objemu (10-15 minut) stáhneme teplotu na 180°C a dopečeme. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. Na krém všechny ingredience smícháme a za stálého míchání přivedeme k varu. Řádně provaříme, 2-3 minuty. Vychladíme přikryté fólií. Po vychladnutí rozšleháme a přidáme 150g měkkého másla. Krémem naplníme sáček s hvězdicovou špičkou. Na polevu utřeme všechny ingredience dohladka a použijeme. Vychladlé věnečky podélně prokrojíme, naplníme krémem. Vršky namočíme do polevy, necháme okapat a přiložíme na nastříkanou náplň.

20ks věnečků

Odpalovaná hmota:

100 g voda
120 g mléko
80 g máslo
10 g cukr krupice
3 g sůl
160 g hladká mouka
230 g vejce

Žloutkový Creme patissiere

480 g mléko
80 g žloutky
125 g cukr krupice
50 g vanilkový pudink
50 g máslo
40 g rum
1 vanilkový lusk

Poleva citrónová

200g cukr moučka
30-40g citronová šťáva
10g medu 
5g oleje

 
Zpět do obchodu