Při nákupu nad 3 000 Kč tento dárek

Linecké s křupavými mandlemi

Postup

Mouku smícháme se škrobem, solí a oběma cukry, přidáme studené máslo a vytvoříme drobenku, do které přidáme žloutek a rychle zpracujeme do těsta. To necháme nejlépe půl hodiny v lednici odpočinout. Těsto vyválíme na pomoučeném vále na silu asi 3 mm a vypícháme tvary, které odkládáme na plech s papírem na pečení. Do poloviny tvarů uděláme otvor, poté je potřeme bílkem a posypeme mandlemi. Ve vyhřáté troubě je při 160 C upečeme dozlatova. Vychladlé kousky k sobě spojíme pikantním džemem.

25-30ks

Těsto:

280 g hladké mouky
30 g kukuřičný škrob
100 g cukru moučka
10 g vanilkového cukru
200 g másla
1 žloutek M
2 g soli

Na dokončení:

50 g sekané mandle
1 bílek M
200 g pikantní džem z červeného ovoce

 
Zpět do obchodu