Doprava jen za 20 Kč na výdejní místo.

Čokoládový řez z celých mandarinek

mandarinkovy kolac

Postup

Máslo rozpustíme, přidáme mléčnou čokoládu a vymícháme dohladka. Přidáme skořici, sůl a cukr a úplně nakonec zamícháme hladkou mouku. Hotové těsto namačkáme do papírem vyložené formy nebo pekáčku, několikrát propícháme vidličkou a pečeme při 175°C asi 20 až 25 minut, dokud základ není zcela upečený.

Mandarinky rozkrojíme na poloviny i s kůrou; vyjmeme pecky. Smetanu přivedeme k varu společně s máslem, přidáme čokoládu a vymícháme dohladka. Tuto směs nalijeme do mixéru, přidáme všechny ostatní ingredience včetně mandarinek a rozmixujeme do hladké hmoty. Na závěr ji přecedíme přes husté síto, abychom odstranili případné kousky kůry.
Hotovou směs nalijeme na právě upečený základ a pečeme při 150°C dalších 15 až 20 minut, dokud povrch nezatuhne – při mírném pohybu pekáčku se povrch ani nehne. Koláč ihned vyjmeme z trouby a necháme ho dobře vychladnout. Krájíme horkým nožem a povrch můžeme ozdobit sněhovými pusinkami, které jsme si připravili ze zbylých bílků a 60 g cukru krupice.
Koláč chutná nejlépe čerstvý a podávaný v pokojové teplotě.
Tip: Tento řez se dá připravit také z krvavých pomerančů, postup je zcela identický.

Josef Maršálek – kynuté recepty

Pekáček o velikosti 20×30 cm

Základ:
220 g másla
80 g cukru moučka
50 g mléčné čokolády
270 g hladké mouky
1 g skořice
2 g soli

Náplň:
3 velké mandarinky
250 g smetany ke šlehání
30 g másla
100 g bílé čokolády
100 g cukru krupice
50 g citronové šťávy
25 g kukuřičného škrobu
3 ks vejce (M)
2 ks žloutky (M)
1 g soli

Na dokončení:
Sněhové pusinky

##PRODUCT-WIDGETS-40534##