Máme ve skladu prázdniny. Vaše objednávky budeme vyřizovat od 23. 7. Děkujeme za pochopení.

Maršálkovo čokoláda

Maršálkovo Čokoláda

Epesně jemné a plné vášnivých chutí. Ochutnejte noblesní čokolády vykouzlené pod mojí taktovkou. Vyrobené s úctou k životnímu prostředí a nám samým.

Nová kniha

 
 

Čokolády

 

Začalo to v Africe

Nápad na vlastní čokoládu se mi zrodil v hlavě při pobytu v africké Tanzanii. To bylo na počátku roku 2022. Procházel jsem plantáží překrásných kakaovníků a věděl, že má čokoláda nebude jen tak obyčejná. Bude vzácná. Unikátní. Extraordinerní.

Chtěl jsem, aby měla výjimečný chuťový profil. Aby obsahovala vysoké procento kakaových bobů a aby v ní bylo obsaženo jen a pouze to, co do pravé čokolády patří. Do hořké pouze kakao a třtinový cukr, do mléčné a bílé ještě sušené mléko. Nic víc. Žádné emulgátory ani vanilka na dochucení. Skutečná kvalita.

Přál jsem si vytvořit a nabídnou vám čokoládu, která bude stát na pilířích fairtrade. A to se mi podařilo. Farmáři a jejich rodiny dostali za své kakaové boby férově zaplaceno a na žádném kousku celé čokoládové skládačky se nepodílela dětská práce. Výroba čokolády také ctila zásady agrolesnictví a agrozemědělství. Šetrně k přírodě, šetrně k sobě samým.

 

Laskavá spolupráce

S nabídkou spolupráce jsem bez váhání oslovil Jitku a Michala z rodinné čokoládovny HERUFEK v Čejči. Jejich čokoládu miluji a obdivuji lásku a péči, s nimiž čokoládu vyrábějí. Společně jsme vymysleli receptury a vyrobili unikátní formy pro Maršálkovy čokolády. Také jsme připravili grafiku a obalový materiál. Byla to krásná společná práce, která si vyžádala spousty našeho času. Ale znáte to – dobré věci čas potřebují.

 

Top kvalita bez kompromisu

Příběh mé čokolády je stejně zajímavý a poutavý jako její složení a chuťový profil. Od farmáře jsme koupili sušené boby, které jsme přesně 20 minut pražili, a poté je drtili a zbavili slupek. Boby jsme následně (podle druhu čokolády) mleli 72 až 96 hodin v kamenném melanžéru, zatímco jsme přidávali další ingredience. Tak dlouhá doba mletí při 50 stupních dodala výsledné hmotě epesní jemnost.

Hmotu jsme pak nechali ztuhnout a dopřáli jí 10 týdnů uležení. Následně jsme ji nasekali, rozpustili a ztemperovali. Závěrečné nalití čokolády do forem proto bylo pouhou třešničkou na dortu stovek hodin práce, na níž se podílely desítky lidí na dvou kontinentech.

 

Nebe na zemi. V čokoládě

Touto čokoládou vyživujete nejen tělo, ale i duši. Je plná vzácných minerálů a flavonoidů. Umí učiněný zázrak – vyplaví vám do krve hormony štěstí. Je to čokoláda exkluzivní chuti, upřímné radosti a lahodné vášně.

Maršálkova čokoláda má snížený podíl cukru, přesto je chuťově výjimečná. Hořká čokoláda chutná po nejtěžších vzácných parfémech a okouzlí vás tóny tabáku, dřeva, kůže a černých oliv. V mléčné čokoládě najdete tóny medu, vlašských ořechů, muškátového oříšku a kořeněné máslové sušenky. A co v čokoládě bílé? Slibuji, že takovou jste ještě neměli! Chutná po másle, kešu oříšcích, nočním jasmínu a lehkém karamelu.

Zpět do obchodu