Máme ve skladu prázdniny. Vaše objednávky budeme vyřizovat od 23. 7. Děkujeme za pochopení.

Špaldové housky se sádlem

Housky

Postup

Do mísy navážíme obě mouky a sůl a zamícháme. Poté přidáme droždí a vodu a zamícháme, dokud není všechna tekutina vsáknutá. Teprve poté přidáme sádlo a hněteme asi 10-12 minut, dokud nezískáme pevné a elastické těsto, které se nelepí ani na mísu a ani na vařechu či hnětací hák. Těsto době přikryjeme fólií či vlhkou utěrkou a na teplém místě necháme kynout do dvojnásobného objemu. Poté ho opatrně vyjmeme z mísy na lehce pomoučenou plochu a vytvarujeme z něj kruh, který rozdělíme na 9 stejných dílků. Z každého rozválíme pramen o délce asi 30 cm a spleteme do tvaru housky. Odkládáme na plech dále od sebe, postříkám e vodou a hustě posypeme mákem. Necháme opět nakynout do dvojnásobného objemu. Během kynutí ještě přestříkáme vodou. Pečeme v dobře vyhřáté troubě program horkovzduch při 230C asi 12-13 minut dozlatova. Ihned po vytažení z trouby je pro lepší lesk můžeme lehce pokropit vodou. Podáváme ještě čerstvé a vlažné.

Tip

Staňte se mistry kynutého těsta a objednejte si mou knihu Kynuté. Jedinou a úplnou cukrářskou knihu receptů na kynuté pečivo, kterou doopravdy potřebujete.

12ks

Těsto:

300g hladké špaldové mouky 
200g celozrnné špaldové mouky 
310g vody
50g sádla
20g droždí 
10g soli

Na dokončení:

50g máku

 
Zpět do obchodu