Máme ve skladu prázdniny. Vaše objednávky budeme vyřizovat od 23. 7. Děkujeme za pochopení.

Čokoládový koláč s rumem

Postup

Na drobenku těsto do mísy navážíme všechny ingredience kromě alkoholu a vypracujeme lehkou drobenku. Přidáme alkohol a rychle a krátce promneme do větších hrudek. 100 g drobenky dáme na plech s papírem na pečení a pečeme ve vyhřáté troubě při 160°C asi 15 až 20 min. dokřupava. Zbylou drobenku natlačíme do máslem či olejem vymazané koláčové formy a pečeme při 180°C asi 20 až 25 min. do křehka. Dáme na mřížku vychladit. Na náplň přivedeme k varu smetanu ke šlehání společně se solí. Tuto směs nalejeme na rozlámanou čokoládu a necháme jí asi 5 min. stát. Přidáme na kousky nalámaný banán a alkohol. Pomocí tyčového mixéru směs perfektně rozmixujeme. Teprve poté přidáme na kousky nakrájené studené máslo a opět tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Směs nalejeme na předem upečený základ a dáme do lednice asi na 2 hod. zatuhnout. Lehce posypeme kakaem. Kousky drobenky obalíme ve zlatém prachu a koláč dodekorujeme. Podáváme, nejlépe chutná úplně čerstvý. Ideální servírovací teplota je ta pokojová.

 

Tip

Pro recept použijte opravdu kvalitní čokoládu. V mém e-shopu najdete nejen čokoládovou bibli, ale také luxusní čokoládové pecky v mléčné, hořké i bílé variantě.

Drobenka:
180 g hladké mouky
95 g třtinového cukru
110 g másla
25 g kakaa
1 g soli
1 g skořice
10 g rumu nebo whisky

Na čokoládovou náplň:
250 g hořké čokolády minimálně 70%
350 g smetany ke šlehání
50 g rumu nebo whisky
130 g loupaných přezrálých banánů
130 g másla
1 g soli

Na dokončení:
10 g kakaa
Zlatá metalická barva v prášku
Zpět do obchodu