Rebarborový koláč s tvarohem a kardamomem

Rebarborový koláč s tvarohem a kardamomem

Korpus:
500 g plnotučného tvarohu v kelímku
180 g zakysané smetany
120 g cukru krupice
110 g dětské krupice
4 ks žloutky (M)
6 g prášku do pečiva
3 g mletého kardamomu
2 g soli
kůra z 1 limetky

Rebarborový kompot:
200 g rebarbory
80 g třtinového cukru
10 g limetkové šťávy
2 tobolky kardamomu

Sníh:
4 ks bílky (M)
130 g cukru krupice
15 g kukuřičného škrobu
10 g limetkové šťávy

Na dokončení:
300 g rebarbory
30 g mandlí

Postup:
Do mísy navážíme všechny ingredience na korpus a metličkou vymícháme dohladka. Hmotu natřeme do máslem vymazané formy.
Na kompot rozvaříme rebarboru s cukrem, šťávou a kardamomem do konzistence hustší kaše. Necháme vychladnout a lžící naneseme na tvarohový základ, lehce promramorujeme. Povrch posypeme nakrájenou rebarborou a pečeme při 170 °C asi 30 minut.
Ihned po upečení na koláč nastříkáme sníh pomocí sáčku s velkou francouzskou zdobicí špičkou, posypeme mandlemi a ještě na 10 minut vložíme zpět do trouby zapéct. Podáváme ještě čerstvý, nejlépe vlažný.