300 g hladké mouky
50 g celozrnné mouky
150 g slané cuketové vody z receptu na relish
50 g bílého jogurtu
25 g olivového oleje
10 g droždí
45 g sekané zelené natě
Na dokončení:
40 g olivového oleje
Postup:
Do mísy dáme všechny ingredience kromě oleje a 3-4 minuty hněteme. Přidáme olej a uhněteme pevné nelepivé těsto. To necháme v pokojové teplotě nakynout dobře přikryté do dvojnásobného objemu.
Poté ho na pomoučené ploše rozdělíme na 7 dílů a postupně z každého pomocí válečku rozvalíme tenkou placku, kterou na horké suché pánvi opečeme z obou stran, dokud se tu a tam neobjeví tmavé puchýře. Ihned po vyjmutí placky lehce potřeme olejem a podáváme. Ideální k dipům, salsám, pomazánkám a nebo třeba polévkám.
TIP: Více zeleninové inspirace najdete v mé nejnovější knize Sklizeň