Cuketové chlebové placky

IMG_4986300 g hladké mouky

50 g celozrnné mouky

150 g slané cuketové vody z receptu na relish

50 g bílého jogurtu

25 g olivového oleje

10 g droždí

45 g sekané zelené natě

 

Na dokončení:

40 g olivového oleje

 

Postup:

Do mísy dáme všechny ingredience kromě oleje a 3-4 minuty hněteme. Přidáme olej a uhněteme pevné nelepivé těsto. To necháme v pokojové teplotě nakynout dobře přikryté do dvojnásobného objemu.

Poté ho na pomoučené ploše rozdělíme na 7 dílů a postupně z každého pomocí válečku rozvalíme tenkou placku, kterou na horké suché pánvi opečeme z obou stran, dokud se tu a tam neobjeví tmavé puchýře. Ihned po vyjmutí placky lehce potřeme olejem a podáváme. Ideální k dipům, salsám, pomazánkám a nebo třeba polévkám.

 

TIP: Více zeleninové inspirace najdete v mé nejnovější knize Sklizeň