Kurzy pečení
Zdokonalte svoje pečení a posuňte ho na novou úroveň na mých kurzech v Gourmet Academy v Praze. Miluju především moderní českou cukrařinu a také KYNUTÉ, ať nasladko či naslano. Na všech mých kurzech se můžete těšit na nevšední pojetí tradičních receptů, skvělou atmosféru, perfektní zázemí, vychlazené Prosecco i kvalitní čaje či kávu. Vždy se účastníkům stoprocentně se svým týmem věnuji, je prostor pro dotazy, přípravu pod mým dohledem zvládnete zcela sami. Kurzy jsou pro úplně všechny, ať ty zkušené či nezkušené. Přijďte si se mnou zapéct, těším se na vás!
Slané kynuté s Josefem
Pojďte se mnou objevovat slané kynuté pečivo. Jako přílohy k salátům, na svačiny, brunche, pikniky i na party bude naprosto perfektní. Inspirované chutěmi celého světa vás nikdy nebude nudit.
Menu: Italská focaccia, zázračná asijská pasta thnag-zhong na česnekové houstičky, fougasse z Provence
Moderní česká cukrařina vol.1
I když svět sladkého pečení experimentuje, co to jde, u nás v Čechách budeme vždycky hodně stavět na tradici. Nebo ne? Se mnou zažijete v tomto kurzu obojí. Setkáte se s úplně klasickými kousky z českých cukráren, ale v pojetí, které vás posadí na zadek.
Menu: jahodové indiánky, mandlové věnečky, bratislavské rohlíčky
Moderní česká cukrařina vol.2
Žádný recept nenechám v klidu a posouvám ho pořád dál a dál, směrem k maximální delikátnosti. Další kurz kde se z tradičních receptů stanou nové super pecky. Prostě a jednoduše.
Menu: griliášové tyčinky s malinovým krémem, francouzský čokoládový chlebíček s kávou, citronové laskonky s karamelizovanými oříšky
Kynuté s Josefem vol.1
Zatím jste si s kynutým těstem spojovali leda tak buchty od babičky? Máme to tak skoro všichni. A taky si o kynutém pečení myslíme, že už je passé a tak trochu „retro“. Ale na tomhle kurzu zažijete úplně nové dimenze práce s „živým těstem“! A zjistíte, že se skvěle hodí i do moderní gastronomie a pekařiny!
Menu: koláče s bílou čokoládou, malinami a drobenkou, skořicové šneky s růží, pravé koblihy s vanilkovým krémem
Kynuté s Josefem vol. 2
Další kurz, kde si užijeme živé těsto. Zjistíte, jak o takové kynuté těsto s láskou pečovat, jak s ním zacházet i experimentovat, kam vás „pustí“ a kde je třeba tomuhle nadýchanému živlu nastavit mantinely (aby vám tak trochu neuteklo).
Menu: meruňková bábovka s pistáciemi, plněné koláče s jahodami a růží, makové pletence s levandulí
Josefovy tartaletky: sweet&funky
Zapomeňte na uhlazenost, vanilkové krémy a kupičku ovoce. Korpus je křehčí, než si umíte představit. Na precizní tvary si nikdo nehraje a zdánlivá ledabylost jim dává šmrnc. A náplně? WOW!
Menu: tartaletky s hořkou čokoládou, zasypané malinovým kaviárem, tartaletky s limetkovým krémem, zdobené bergamotovým sněhem, tartaletky s tonka karamelem a popcornem
Nový sexy dort
Tenhle můj kurz sladkého pečení jste v Gourmet Academy opravdu milovali! Ale je čas posunout se a jít dál. Proto tu mám zbrusu nový Sexy dort vol. 2, který vás vystřelí ze sladkého dortového nebe ještě o pořádný kus výš! Vláčné brownies místo klasického korpusu, nezbytná křupavá vrstva, která v každém soustu překvapí svou křehkostí, čokoládová pěna vyšperkovaná špetkou mořské soli, osvěžující kompot z lesního ovoce a nakonec medová plástev a domácí marshmallows. Abstraktní, avantgardní, unikátní.
Menu: Brownies jako základ, křupavá vrstva, čokoládová pěna s mořskou solí, kompot z lesního ovoce, medová plástev a studené marshmallows
Josefův sexy dort
Dorty jsou moje specialita. Hranaté, kulaté, matné i metalické, s kytkami, jedlou trávou i čokoládou, české i inspirované zahraničím, jednoduché i plné chutí. Všechny mají každopádně jedno společné: jsou zatraceně sexy a okamžitě ve vás vzbudí touhu ochutnat aspoň malý kousek! Stejně jako dort, který vás naučím na tomhle kurzu. Můj typický dort, plný textur a ležérní neohrabanosti, s metalickým finišem a pravým zlatem!“ Prostě WOW!
Na Manhattanu
Manhattanu vznikají nezapomenutelné dezerty, jejich nové variace a i z těch původně úplně obyčejných receptů se tu stávají nové ikony moderní cStejně jako je opulentní, velkolepá a velkorysá celá Amerika, je nepřehlédnutelně přidrzlá její cukrařina. A ta, kterou můžete ochutnávat na newyorském Manhattanu, ještě o kousek víc než kdekoliv jinde. Umět péct tam nestačí. Je třeba ohromovat, šokovat nebo alespoň překvapovat. Je třeba hrát si s ingrediencemi, stylingem a nebát se být mezi všemi těmi TOP cukráři vidět.
Menu: blondies s bílou čokoládou a malinami, New York Cheesecake, cookies se slaným karamelem, Boston Cream Cupcake
Masterclass: cukrařina od A do Z
První teoretický kurz, na kterém spolu u mojí bábovky probereme všechno, co se týká cukrařiny i postupů, které vás čekají, když se rozhodnete mít svůj vlastní podnik. Jedná se o interaktivní kurz, na kterém můžete chrlit své otázky, představy, diskutovat o svých nápadech, předkládat konkrétní plány a naslouchat postřehům toho, kdo viděl cukrárny po celém světě a spoustu z nich pomohl založit nebo zvednout z prachu zase na výsluní. I v tom vám mohu pomoct: pokud už podnik máte, jen netušíte, jak ho pořádně nakopnout. A jestliže si se svými nápady ještě vůbec nevěříte, pořád pečete doma a ne a ne se rozhoupat k prvním krokům k podnikání, vy mé rady oceníte nejvíc. Věřím, že štěstí je třeba jít trochu naproti, že strach je potřeba vyměnit za elán a nechat si život bohatě naplnit věcmi, které máte opravdu rádi. Klidně tedy profesionální cukrařinou!
- jak vytvořit svůj příběh, který vám pomůže s marketingem
- co vůbec obnáší cukrárenský marketing, s čím vám pomohou sociální dítě
- na čem potřebujete postavit firemní identitu
- jak sestavíte tu nejlepší nabídku a podle čeho byste si měli do své cukrárny vybírat receptury
- jak se správně budují vztahy se zaměstnanci, dodavateli i koncovými zákazníky
- jaké máte v současnosti k dispozici nejmodernější technologie a které z nich (ne)potřebujete
- ale dojde i na takové zdánlivé maličkosti, jako optimální nastavení pracovní doby